Letní plány?

Každý se těší na letní prázdniny. Někteří mají v plánu dohnat čtení hromady knih, které nastřádali během roku, jiní zase budou cestovat.
Co se týká čtení, tak u mě zlepšení opravdu nečekejte. Hned vám vysvětlím proč. A nebojte, i tak bude tento článek o knihách, protože mám také v plánu dohnat nějaké ty resty.

I přesto, že studuji vysokou školu (dálkovou formou), tak už pár let patřím mezi ty, kteří nemají letní prázdniny. To znamená že mé léto je závislé na mé pracovní dovolené.
Takže odbydeme nejdřív ty méně příjemné věci. :D
Ano, mám v létě dovolenou, a tento rok dokonce celý měsíc...juchů. Ale také to znamená, že ten zbylý druhý měsíc budu pracovat jako po zbytek celého roku.
Poté si táhnu na léto jeden velký rest, a tím je těžká zkouška z Organické chemie, se kterou se peru fakt šíleným způsobem. Té bych se chtěla v létě taky zbavit, takže žádný odpočinek ani od školy. :D

Tak ale teď ty příjemnější věci. První týden dovolené mám už první týden v červenci. Takže už mi začala v pátek odpoledne. Víkend strávíme přípravami a balením a v pondělí odlétáme! Kam? Do Londýna.
Celý pobyt v Londýně bude zaměřený na naší (s přítelem) srdcovku = na Harryho Pottera. <3
Jedeme tam samozřejmě kvůli Warner Bross studiím, kam se neskutečně těšíme! Dále máme zabookovanou Tour po městě na téma právě Harry Potter, což znamená, že se půjdeme podívat na nejznámější místa, kde se natáčel, nebo která se ve filmu objevila. V plánu je i návštěva zoo a tedy terária plazů, a v neposlední řadě i Primark.
Samozřejmě chceme obejít i klasická místa jako je Hyde Park, Tower, Shard, Buckingham Palace atd.

Zbytek července bude ve znamení práce, učení, ale i čtení a dokonce i soutěže!
Co se týká té soutěže, doufám že stihnu vše dopřipravit, možná ještě něco seženu a poté už se to může rozjet. Doufám, že se vám to bude líbit, protože se bude soutěžit o homemade box na téma Zloději dýmu (i s knihou samozřejmě)!

Srpen

Prvních deset dní v srpnu bude stejných jako v červenci.
Ale 11.srpna odjíždíme na dva tábory v kuse. Říkáte si, co je na tom, ale toto jsou tábory Fortescue. Zážitkové tábory na určitá témata. My jedeme na Hru o trůny a Harry Potter Ultimate. Což jsou jediné dva tábory pro účastníky 15+. Celou dobu se zde jede roleplay, dostanete jméno, rod či kolej a od té doby jste ta daná postava a podle toho se chováte. Program je vždy brutálně natřískaný, jede se až hluboko do noci (není vyjímkou jít spát ve 3 ráno, a když naopak jdete brzo spát, tak je to podezřelé - většinou vás totiž v noci něco vzbudí :D) Často jste takhle v noci vysláni s mapou někam bůhví kam něco splnit.
Zní to dost drsně? Ale vůbec ne! Je to boží, zábavné a potkáte zde spoustu skvělých přátel. A za sebe musím říct, že noční hry jsou nejlepší a vznikají na nich nejlepší zážitky. Navíc mají ty hry kontext s příběhem.
Ukážu vám to na příkladu: Ve fénixově řádě má pan Weasley službu na odboru záhad, když ho pokouše Nagini. Vy si takhle spíte, když v tom vás vzbudí, protože musíte jít zachránit pana Weasleyho.
Jelikož jsou ty tábory nadupané, tak tam nehrozí, že bych měla čas či chuť na čtení. Tohle budou tři týdny v divočině, bez poradné civilizace, bez elektřiny. Jestli vám to přijde nemožné, tak není! Je to nejvíc epický odpočinek na světě!

To jsem se nějak moc rozepsala, asi bych poté o tom mohla napsat samostatný článek. Letošní léto tedy jede ve znamení Harryho Pottera! Takže to bude legendární, snad. 😂
Mám v plánu z toho vytvořit i nějaký vlog, ale uvidíme, jak to dopadne. :D

Tak a teď už ty knížky!!
1. Do Londýna si s sebou balím Nimbus!
2. Chci dočíst Zradu vítězů, kterou v červnu už nestihnu, protože jsem si myslela, že mě bude víc bavit.
3. Poté chci přečíst celou sérii Akta Illuminae + Nikdynoc. Protože Kristoff!

A to jsou mé jediné čtecí plány, více se uvidí.

Komentáře

Oblíbené příspěvky