Muž z rodu vlka: Stano Fatul

Počet stran: 208
Nakladatelství: -
Žánr: fantasy

Hodnocení: 3,5*

Muž z rodu vlka je už druhým dílem slovenského spisovatele, který pojednává o země Lysanthys. Knihu si autor vydává na vlastní náklady. Tímto bych mu chtěla poděkovat za poskytnutí jednoho výtisku na recenzi.

Ve výsledku mám z této knihy skoro stejné pocity a stejný názor jako na první díl. Stále je celá série v duchu poloviční pohádky či spíše nějaké báje, kterou si po několik desítek až stovek let budou vyprávět další generace. Řekla bych, že to knize dodává takovou magičnost. Na druhé straně je to naopak drsný příběh, kde umírá hodně lidí a je to skoro až nepříjemné. Jedna situace mi dokonce skoro vehnala slzy do očí, jak to bylo odporné.

Nevím proč, ale celou dobu jsem měla problém se nějak začíst. Je možné, že je to tím, že je kniha napsaná slovensky, u anglické jsem se také lehce musela nutit  a přitom se mi příběh líbil.
Naopak konec je napsaný konečně tak, že jsem zvědavá, co se stane v dalším díle. Na závěr se prostě stane něco, co vám nedá spát.

Co mě možná trochu rozčilovalo bylo to, že hlavní postava byla jako nesmrtelný superhrdina. Kolem něj umíralo tisíc lidí a on všechno zvládl skoro sám, nebo se zrovna v tu chvíli objevil někdo na pravém místě a mohl mu pomoct, či za něj položit život a všechno mu tak nějak prostě prošlo moc jednoduše.

Naopak pozitivní věc je ta, že už zde začínáme mít lehce osvětlený ten jejich magický svět. V prologu je hezky vysvětleno, jak vznikají medvědolaci a vlkodlaci, a konečně to do sebe začíná zapadat.
Navíc se zde objevují další různí tvorové, nebo jak je nazývat, kteří dělají ten příběh zajímavějším.

Komentáře

Oblíbené příspěvky