Na co se těším do budoucna

Po dlouhé době mám chuť napsat jeden obecnější příspěvek. Může za to vlastně i fakt, že už máme listopad. A pomalu, ale jistě, se nám blíží konec roku, a s ním různé shrnovací články.  Klasické žebříčky nejlepších a naopak nejhorších knih si necháme až na leden, protože stále je tu skoro dvou měsíční prostor přečíst nějakou pecku nebo naopak odpádek.
Proto jsem se rozhodla sepsat článek o knihách, na které se do budoucna těším! Aneb mé nejočekávanější knihy nadcházejících let (jelikož nevím zda u nás vyjdou všechny již v roce 2020).

Čtvrtý díl Jiskry v popelu

Jiskra v popelu je za mě jedna z nejlepších fantasy sérií. Vychází u nakladatelství Host a dle mého názoru jsou všechny tři díly srovnatelné pecky. Kniha ještě nevyšla ani v zahraničí a myslím si, že si na ní ještě nějakou chvíli počkáme. Běžně totiž jednotlivé díly vychází ve dvouletém rozmezí.
Pokud jste někdo tuto sérii ještě nečetl, tak vřele doporučuji. 

Darkdawn

Naopak třetí díl Nikdynoci od skvělého autora Jaye Kristoffa už je v zahraničí nějakou tu chvíli venku, a tak je v předpokladu, že by tahle pecka mohla během příštího roku vyjít.
Anotace prvního dílu: Ve světě Nikdynoci není skoro nikdy noc, jelikož jsou na nebi tři slunce. Noc nastává pouze jednou za dva a půl roku cca na týden. Mia Corverová vyrůstá bez rodiny, protože jejího otce popravili za velezradu, a matku s malým bratrem poslali do vězení, ve kterém nepřežili. Mia se zapřísáhla, že je pomstí a tak se vydá do Rudé církve, aby z ní vycvičili Čepel (vraha).

A heart so fierce and broken

Tohle je, dámy a pánové, druhý díl Temného a osamělého prokletí. Autorka Brigid Kemmerer u nás prorazila letos a myslím si, že si pravém vysloužila místo mezi naší Young adult scénou. Letos ji u nás vyšel nejen tento retelling na Krásku a Zvíře, ale také romance Dopisy ztraceným, která je u nás možná i populárnější (a já ji ještě nečetla - stydím se). Tato kniha by měla v zahraničí vycházet 7.1.2020, takže i tady je velký potenciál vydání ve stejném roce i u nás!

The Toll

Třetí díl smrtky od mého nejoblíbenějšího autora dystopií, Neala Shustermana, vyšel v zahraničí zrovna minulý týden (5.11.2019)! Můžeme jedině doufat, že Yoli tuhle pecku vydá v roce 2020.
Anotace prvního dílu: Svět, ve kterém se dej odehrává, se na první pohled zdá dokonalý. Vědci již objevili vše, co se dalo objevit a nalezli způsob, jak žít nesmrtelný život. Dokáží každého znovu oživit. Pro regulaci systému funguje Nimbus a Cech smrtek. Nimbus má na starosti to, aby byl život v rovnováze. Naopak Cech smrtek má na starosti udržet počet obyvatel. Úkol smrtek je tedy kosit lidi dle jejich nejlepšího vědomí a svědomí. Otázkou zůstává, zda jsou opravdu nezaujatí tak, jak by měli být. 

Verity

Tohle by měl být první thriller od spisovatelky Colleen Hoover. Bude vycházet pod Ikarem, za což jsem ráda, protože její Ikarové knihy se mi líbí mnohem více, než knihy vydané pod Yoli. U nás by měl vyjít 1.6.2020 a já se na to hrozně moc těším. 

The Demon world

1.8.2019 vyšel v zahraničí druhý díl Zlodějů dýmu. Tahle kniha od Sally Green udělala na jaře letošního roku velký boom. A v roce 2020 by i u nás měl vyjít právě její druhý díl.
Anotace prvního dílu: Příběh je vyprávěn z pěti různých pohledů. Princezna Catherine má za úkol odjet do sousední země a vzít si prince Zayna. Tash je malá lovkyně démonů. Z démonů se dá získat jejich dým, který je zakázaný, ale i přesto velmi cenný. Ambros je prohlášen za zrádce poté, co se provalí, že je zamilovaný právě do Catherine, a je tedy na útěku.

Ninth house

Poslední představovanou knihou v tomto článku je Ninth house od Leigh Bardugo. Tato kniha opět už v zahraničí nějakou tu dobu figuruje, a u nás by měla v nadcházejícím roce (2020) vyjít. Bardugo si u mě získala čestné místo v mé knihovně, a je jednou z mých instabuy autorů. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky