Stranger Things - Temný experiment

Prequel k seriálu Stranger Things
Počet stran: 320
Nakladatelství: Fobos
Žánr: Sci-fi, světová literatura

Hodnocení: ****

Pokud neznáte Stranger Things, tak určitě doporučuji mrknout na seriál, který je naprosto skvělý. Odehrává se v 80. létech, takže se zde vyskytuje přesně ten specifický styl, ať už se jedná o módu či cokoliv jiného. Hlavními postavami je parta dětí, kteří objevují velice podivné záhady spojené s Hawkingsovými laboratořemi.



Dost však o seriálu, tento článek bych chtěla věnovat knize Temný experiment, která se seriálem úzce souvisí. Děj knihy se odehrává před dějem seriálu, přesto nijak nespoileruje jeho části. To je výhoda pro někoho, kdo na to ještě nekoukal, ale chtěl by si přečíst knihu. Naopak, pokud jste seriál viděli, tak pochopíte různé narážky a odkazy které mezi sebou mohou mít souvislosti.

Terry je studentka vysoké školy, která se ze zvědavosti přihlásí k experimentu. Potká tam Alici, Kena a Glorii (ty mi od půlky knihy pořád připomínala Madagaskar :D), kteří se tohoto experimentu také zúčastní. Jenže postupně se jim to nezdá a jejich pokusy jim začínají být čím dál více divné. A tak se rozhodnou, že zjistí o Hawkinsově laboratoři víc.

Celá kniha se odehrávala v ponurejší atmosféře a docela mé i emočně vyčerpávala. Některé scény jsou na psychiku opravdu drsnější, protože když si představíte, co se v zákulisí laboratoří dělo, tak to by ustálo málo lidí.

Děj je zaměřený hlavně na Terry, která je dost klíčovou postavou. V příběhu čteme jak o pokusech, kterých se zúčastňovala, tak zjišťujeme informace, které vyšťourá, tak i okolnosti týkající se jejího života, školy a tak dále. Proto se zde neobjevuje až tolik toho dění právě z té laboratoře, které mi tam trochu chybělo.

Přesto tuto knihu vřele doporučuji nejen fanouškům seriálu.

Komentáře

Oblíbené příspěvky